Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، روند کشته‌سازی غربی‌ها برای اعتراضات اخیر در ایران، وارد فاز جدیدی شده است. آن‌ها که در اثنای اعتراضات، مدعی کشته‌شدن بیش از ۳۰۰ کشته شده بودند، در روز‌های اخیر از بیش از هزار کشته سخن به میان آورده‌اند.

توهمات ضدانقلاب از گذشته تا امروز

یکی از تاکتیک‌های مهم رسانه‌های وابسته به جبهه غرب برای ایجاد تشویش در اذهان مردم ایران و ایجاد حس بی‌اعتمادی، ارائه آمار‌های بی‌پایه و اساس از تعداد کشته‌شدگان در اعتراضات آبان بود؛ این تاکتیک طی روز‌های اخیر وارد فاز تازه‌ای شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‌ها در دوران اوج‌گیری اعتراضات، مدعی بودند که تعداد کشته‌شدگان ۳۰۰ نفر بوده؛ با این حال، اما آمار‌های منتشره از سوی ایشان، ارقام عجیب‌تری را پیش چشم مخاطبان قرار می‌دهد. روز گذشته خبرگزاری رویترز در خبری جعلی مدعی شد که تعداد کشته‌شدگان در اعتراضات بنزینی، بیش از هزار و ۵۰۰ نفر است. نکته طنز در گزارش مزبور این است که رویترز خبر خود را به نقل از سه منبع مطلع در وزارت کشور ایران منتشر کرده است. این گزارش حاوی نکته مطایبه‌آلود دیگری نیز هست. این رسانه خبری در ادعایی اعلام کرد که «آیت‌الله خامنه‌ای دستور داد برای پایان دادن به اعتراضات هر کاری لازم است بکنید». نکته مضحک این ادعا آن است که رویترز بدون ذکر نام، منابع خبری خود را سه چهره نزدیک به حلقه اطرافیان رهبر انقلاب عنوان کرده است.

آمارسازی‌های کذایی رسانه‌هایی مانند رویترز درباره تعداد کشته‌شدگان، اما بار‌ها از سوی نهاد‌های داخل کشورمان با واکنش رو‌به‌رو شده‌اند. تقریبا دو هفته پیش بود که خبرگزاری «نورنیوز» رسانه وابسته به شورای عالی امنیت ملی ایران، در گزارشی اعلام کرد: «بیان آمار‌های دروغ و جهت‌دار و اعلام اعدادی، چون ۳۵۰ یا ۵۰۰ یا هزاران کشته‌ای که ترامپ مدعی شد، نمونه‌ای از شایعات و شبهه‌افکنی‌هایی است که این رسانه‌ها در شبکه‌های رسمی و مجازی خود برای دامن‌زدن به این موضوع، با شدت کم‌سابقه‌ای دنبال می‌کنند». نورنیوز همچنین درباره چرایی مسکوت ماندن آمار کشته‌شده‌ها تاکید کرد: «آمار دقیق کشته‌شدگان نزد نهاد‌های مربوطه موجود است، اما عدم‌اطلاع‌رسانی درباره آن، از آنجا که نیازمند تفکیک دقیق از حیث چرایی و چگونگی جان باختن افراد بوده، تاکنون به طول انجامیده است». ادعای رویترز در ارتباط با به قول خودش «حلقه اطرافیان آیت‌الله خامنه‌ای» ذهن را به یاد ادعای چندی پیش رضا پهلوی، فرزند آخرین شاه مخلوع ایران می‌اندازد که در مصاحبه‌ای از تماس مستمرش با افرادی در سپاه سخن گفته بود. او سال گذشته در گفت‌وگویی با شبکه «ایران اینترنشنال» رسانه وابسته به محافل سعودی، مدعی شده بود: «من با ارتش و سپاه و بسیج ارتباط دارم و مکالمه داریم و دارند علائم خود را نشان می‌دهند. این‌ها می‌خواهند همسویی خود را با مردم نشان بدهند». رضا پهلوی در شرایطی توهمات خود در ارتباط با نهاد‌های انقلابی را بروز داد که نیما زم، مدیر کانال تلگرامی منحل‌شده «آمدنیوز» سال گذشته در مستند «ایستگاه پایانی دروغ» درباره توهمات شبانه او گفته بود: «از خانه‌اش اطلاع دارم؛ شب‌ها راه می‌رود و تمرین می‌کند که ارتش دارد و از او سان می‌بیند».

لندن‌نشینان فتنه‌گر
انگلیس از صدر مشروطه تاکنون، همواره پیشگام

جنگ روانی علیه ایران بوده است. حال رسانه‌های انبوه ضدانقلابِ مستقر در این کشور و مشخصا در پایتخت آن یعنی لندن، پیش‌برنده این جنگ روانی هستند. در دوران اوج اعتراضات، سه رسانه فارسی‌زبان مستقر در شهر لندن، بیش از همه تُرک‌تازی کردند. «من و تو»، «ایران‌اینترنشنال» و «بی بی‌سی فارسی» برای پوشش یا به بیان بهتر، بزرگنمایی حوادث ایران، حتی کنداکتور برنامه‌های خود را با تغییراتی مواجه کرده و پخش آن‌ها را مشخصا با محوریت اعتراضات پیش بردند. حال رویترز نیز همراه با دیگر رسانه‌های فارسی‌زبان، مشغول سم‌پاشی علیه نظام جمهوری اسلامی است. در کنار این رسانه‌های لندن نشین، سفارت بریتانیا در ایران نیز به خط مقدم سفارتخانه کشور‌های متخاصم تبدیل شده است.

سیاست‌های ایران برای خنثی‌کردن فتنه‌افکنی معاندان

رسانه‌های معاند علاوه بر تاکتیک کشته‌سازی، همزمان، سیاست دیگری را نیز پیگیری می‌کنند؛ سیاست باقی نگه داشتن فضای آشوب در کشور. ارائه فراخوان برای تجمع مردم در روز ۵ دی، انتشار گزارش‌های کذب از وضعیت بازداشت شدگان و امنیتی جلوه دادن معابر عمومی در شهر‌های مختلف، عمده ابزار‌های این رسانه‌ها برای جامه عمل پوشاندن به هدف یادشده است. همه این‌ها در حالی است که جمهوری اسلامی ایران، اصلی‌ترین سیاست خود در قبال معترضان را اعمال «رافت اسلامی» قرار داده و در همین‌باره حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر انقلاب در پاسخ به گزارش ارائه‌شده از سوی دریابان علی شمخانی.

دبیر شورای عالی امنیت ملی درباره نحوه مدیریت وضعیت جانباختگان و مصدومان حوادث اخیر خدمت ایشان، ضمن موافقت با پیشنهادات مطرح‌شده مقرر فرمودند: «هرچه سریع‌تر انجام شود و نسبت به افراد مشکوک در هر گروه با جهتی که به رافت اسلامی نزدیک‌تر است، عمل شود». در گزارش شمخانی پیشنهاد شده بود که بر اساس چارچوب‌های قانونی موجود شهروندان عادی که بدون داشتن هیچ‌گونه نقشی در اعتراضات و اغتشاش‌های اخیر و در میانه درگیری‌ها جان باخته‌اند، در «حکم شهید» محسوب شده و خانواده‌های آنان تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار بگیرند. همچنین در این گزارش درباره قربانیانی که در جریان تظاهرات اعتراضی به هر نحو جان خود را از دست دادند، موضوع پرداخت دیه و دلجویی از خانواده‌های آنان پیشنهاد شد. علاوه بر این، حجت‌الاسلام محمد قمی، رییس سازمان تبلیغات اسلامی به نمایندگی از رهبر انقلاب روز ۳۰ آذرماه در شهرک طالقانی ماهشهر حضور یافت و ضمن شنیدن مشکلات مردم از آن‌ها دلجویی به عمل آورد. همچنین

روز گذشته، دوشنبه، علی ربیعی، سخنگوی هیات دولت در نشست خبری خود با اصحاب رسانه، درباره چگونگی رسیدگی دولت به خانواده‌های آسیب‌دیده در حوادث آبان گفت: «هیأت بررسی که برای این موضوع تشکیل داده‌ایم تاکنون جلسات گوناگونی داشته است. البته مشکل این بوده که اطلاع‌رسانی درباره کار این هیأت انجام نشده، اما یکی از کار‌های این هیات استفاده از معتمدان محلی در رسیدگی به خانواده‌های آسیب‌دیده بوده که طی آن به همه خانواده‌های آسیب‌دیده در این حوادث سرکشی شده و حمایت‌های لازم هم از آن‌ها انجام شده و لازم نیست اینجا به آن اشاره شود».

منبع: صبح نو

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کشته شدن ضدانقلاب فیک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۲۶۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دروغ اجباری؛ سیاست رسانه‌های مدعی آزادی

در وضعیت و ساختار کنونی جامعه، رسانه‌ها نقش مهمی در ارائه مطالب به مخاطبان خود دارند. بى تردید رسانه، به هر شکل آن، برای ایفای نقش خود وظایفی دارد که باید آنها را به بهترین وجه و حداقل در حدّ امکان خوب انجام دهد و برای ادای درست وظایف و مسئولیت‌های خود نیازمند الگوگیری از کسانی است که این وظایف را به بهترین شکل انجام داده و راه خود را به درستی پیموده و از بیراهه رفتن پرهیز کرده‌اند.

یکی از مهم‌ترین وظایف و شاید اولین وظیفه رسانه‌ها، چه رادیو، چه تلویزیون و چه مطبوعات، روشن ساختن افکار عمومی و بالا بردن سطح معلومات و دانش مردم درباره مسائل جامعه است؛ وظیفه‌ای که جز با صداقت و خیرخواهی مردم، عملی نمی‌شود.

رسانه باید‌ها و نباید‌های خود را دارد، اما آن چیزی که همیشه ادعا می‌کنند که در انجامش بیشترین تلاش را می‌کنند بیان واقعیت است. واقعیتی که البته از منظر خود آن را بیان می‌کنند. منظری که البته به موضوعات زیادی بستگی دارد.

رسانه‌های مشهور جهان حالا پس از گذراندن سال‌ها آزمون و خطا می‌دانند به چه شکلی واقعیت خود را به مخاطب القاء کنند، تاثیر بگذارند و در ذهن مخاطب جای گذاری کنند. به اخبار چند مدت اخیر رسانه‌های بزرگ جهان مانند بی بی سی دقت کنید. پوشش رسانه‌ای آنها را در نمایش جنایات صهیونیست‌ها  در غزه و حمله‌های وحشیانه آنها به بیمارستان و مردم بی دفاع این منطقه و حمله به کنسولگری ایران در دمشق را با پوشش عملیات وعده صادق و آن چیزی که به مخاطب خود القا می‌کردند مقایسه کنید. اگر چه رسانه‌های مشهور مانند بی بی سی همیشه ادعای بی طرفی دارند، اما امروز تمامی مردم جهان می‌دانند که بی طرفی و نمایش واقعیت‌ها چیزی به غیر از شوخی نیست.  

این اتفاق را در موضوعات متفاوت چه سیاسی و چه مواردی دیگر می‌توان مشاهده کرد. بی بی سی و رسانه‌هایی مانند آن تنها وسیله‌ای برای اجرا کردن سیاست‌های قدرت‌هایی هستند که آنها را بابت نیازهایشان خصوصا از لحاظ مالی تامین می‌کنند.

بهانه این صحبت‌ها دروغ جدید بی بی سی درباره یکی از اغتشاشگران اغتشاشات ۱۴۰۱ است. دروغی که البته به شکلی مسخره توسط خود آن‌ها فاش شد، اما همچنان نیز دروغ خود را بزک کرده و به مخاطب القا می‌کنند. می‌گویند از منابعی که داریم اطلاعات به دست ما رسیده و به دلیل مسائل امنیتی تصاویر منتشر شده را با فتوشاپ منتشر می‌کنیم تا اتفاقی برای منابع ما در ایران پیش نیاید. آن‌ها هیچ سند رسمی منتشر نمی‌کنند و فقط از طریق تبلیغات و القای مخاطبان خود به دنبال ادامه دادن به دروغ خود هستند. برای هر سوالی که دروغ آنها را مشخص می‌کند دلیل مضحک می‌آورند و همچنان بر دروغ خود پا فشاری می‌کنند.

شبکه‌های اجتماعی این قبیل رسانه‌ها را کمی چک کنید، متوجه می‌شوید که در جهان هیچ خبری نیست و تمامی جنایات در ایران انجام می‌شود. در  این رسانه‌ها انگار رژیم صهیونیستی ۳۴ هزار نفر را به شهادت نرسانده و هیچ جنگی علیه مردم فلسطین وجود ندارد. در فضای این رسانه‌ها انگار هیچ آشوب و تظاهراتی در دانشگاه‌های آمریکا بر علیه صهیونیست‌ها شکل نگرفته و همه جا در امن و امان است به جز ایران.

در این رسانه‌ها انگار خبری از یکی از بزرگترین خیزش‌های دانشجویی آمریکا پس از جنگ ویتنام وجود ندارد؛ اما اگر یک دانشجو به عنوان مثال از غذای خود در دانشگاهی در ایران خوشش نیاید آن را نمایش می‌دهند و آن را به بی‌کفایتی حکومت ایران ربط می‌دهند. در این رسانه‌ها انگار همه جهان ایران است و بقیه نقاط زمین بی مشکل و همه چیز در آسایش است.

البته وظایف این رسانه‌ها در قبال اربابان  و حامیان مالی خود این رفتار‌ها را برای آن‌ها تبدیل به یک امر واجب کرده است و البته نباید از رسانه‌هایی که حامی اصلی‌شان صهیونیست‌ها و یا نظام سلطه و استکبار است انتظار داشت موضعی به نفع  جمهوری اسلامی ایران داشته باشند. این رسانه‌ها باید در جهت سیاست‌های خود قدم بردارند.

 اما ما در جهت آگاه‌سازی مردم کشور خودمان چه کردیم که به راحتی تحت تاثیر رسانه‌های غربی قرار نگیرند و همه چیز را باور نکنند؟ شاید باید انتظار داشته باشیم که بهتر و با قدرت بیشتر وارد این جنگ رسانه‌ای شویم و با آگاهی در جهت مقابله با آن‌ها قدم برداریم.

احمد دستمالچیان سفیر سابق ایران در لبنان در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره عملکرد و پوشش رسانه‌های غربی در جریان اعتراضات دانشجویی در آمریکا اظهار کرد: این رسانه‌ها تا آنجایی که در اختیار خودشان هست و می‌توانند شروع به افشاگری می‌کنند و در حال بر ملا کردن تصاویر جنایات صهیونیت‌ها هستند.

وی افزود: به دلیل آن که دست‌های اختاپوسی سانسور از طرف نظام استکباری بر اینها حاکم است شاید بیش از این نتوانند، اما در آینده این هم از کنترل نظام استکباری خارج می‌شود و رسانه‌ها می‌توانند بیش از امروز به وظایف ذاتی یک رسانه مستقل عمل کنند.

دستمالچیان اظهار کرد: البته امروز هر فرد در فضای مجازی و رسانه‌های مجازی برای خود یک رسانه است و این از کنترل نظام استکباری خارج شده و نظام استکباری نمی‌تواند کاری کند که تصاویر چنین اعتراضات و خیزش‌هایی کنترل شده و محدود باشد.

کیومرث یزدان‌پناه کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره عملکرد رسانه‌های بین‌المللی در پوشش اعتراضات ضد صهیونیستی در دانشگاه‌های آمریکا اظهار کرد: سکوت رسانه‌های مدعی حقوق بشر در این مقطع تاریخی درباره اعتراضات و خیزش دانشجویان در سراسر جهان ظلمی بزرگ است. سکوت آنها مغایر با اصل آزادی بیان و دفاع از مظلوم است.

وی ادامه داد: رسانه‌ها باید در هر نقطه از دنیا نسبت به این زمینه فعال باشند و بی تفاوتی آنها به چنین اتفاقاتی نشانگر آن است که رسانه مستقلی نیستند.

کارشناس مسائل بین‌الملل افزود: این بی خیالی آن معنا را دارد که رسانه‌ها هم در واقع وابسته به جریان‌های قدرت هستند و برای آن که رسانه‌ها خود را از این انگ‌ها جدا و استقلال خود را حفظ کنند، بهتر است واکنش‌های جدی نسبت به جنایات صهیونست‌ها در نوار غزه و وحشی‌گری و کشتار آنها داشته باشند.

یزدان‌پناه بیان کرد: آن چیزی که مشخص است رسانه‌ها باید از این جنبش‌خواهی جهانی که به واسطه دانشجویان آمریکایی شروع شده حمایت کنند و امیدواریم که در همه نقاط جهان شاهد ادامه موضع‌گیری‌ها علیه صهیونیست‌ها و جنایات وحشیانه آنها باشیم.

وی  افزود: رسانه‌های ایرانی هم به عنوان یکی از مدعیان دفاع از حقوق مظلوم و مدعی دفاع از حقوق فلسطین نباید در این زمینه کوتاهی کنند و به نظر من باید همیشه در خط اول مبارزات رسانه‌ای علیه اقدامات رژیم صهیونیستی باشند.

یزدان‌پناه بیان کرد: وظیفه تمام رسانه‌های آزادی‌خواه جهان و آنهایی که مدعی‌اند تریبون‌شان در اختیار مظلومان جهان است، این است که اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین را پوشش دهند تا دامنه آن از مرز‌های آمریکا و دیگر مناطق جهان فراتر رود و بستر‌ها برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی فراهم شود.

گزارش: محمد حسین نیک خوی متین

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دفاعی امنیتی

دیگر خبرها

  • 3 کشته در سانحه رانندگی محور صوفیان شبستر
  • دروغ اجباری؛ سیاست رسانه‌های مدعی آزادی
  • نقش وحدت در خنثی سازی سناریوی شوم دشمنان برای منطقه
  • فیلم| حرکت غول جاده‌ های ایران به سوی کرمان
  • دیدنی های امروز؛ اعتراضات روز جهانی کارگر
  • ادعای ارتباط رامین یکتاپرست با سپاه تکذیب شد
  • تسنیم: رامین یکتاپرست هیچ ارتباطی با سپاه ندارد / رسانه های اسرائیل مدعی ترور او شدند (+عکس)
  • پشت‌پرده ماجرای یک ترور توسط موساد؛ رامین یکتاپرست کیست؟
  • پرونده نیکا شاکرمی؛ ماجرای مرگ نیکا چه بود؟
  • کشته شدن ۴ افسر آمریکایی بر اثر تیراندازی در کارولینای شمالی